Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кому дістанеться "Центренерго"?

Кому дістанеться "Центренерго"?
159665 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приватизацію державного пакету українського «Центренерго» зацікавилися інвестори з США та Франції


Приватизацію державного пакету українського «Центренерго» зацікавилися інвестори з США та Франції. Таку новину повідомила міністр фінансів Наталія Яресько. Вона розповіла, що інвестори конкурують у праві отримати державний пакет цього підприємства.
Під час інтерв’ю очільниця Міністерства фінансів Наталія Яресько повідомила про те, що інвестори зі Сполучених Штатів та Франції виявили бажання купити державний пакет акцій підприємства «Центренерго». Крім цих основних претендентів, за словами міністра, є ще кілька бажаючих вкласти кошти в українську енергогенеруючу компанію.
Наталія Яресько розповіла, що наприкінці минулого року за ініціативи Кабінету міністрів продаж 5% акцій «Центренерго» зупинили, оскільки визнали цю процедуру сумнівною. Тепер уряд прийняв рішення про продаж усього державного пакету компанії. Міністр фінансів зазначила, що приватизація «Центренерго» стимулює зростання української економіки. При цьому важливо обрати найбільш вигідного для України інвестора.
Згідно з положеннями, прийнятими Кабміном, протягом 2015 року Україна має отримати від приватизації 17 мільярдів гривень. Наразі в уряді вирішують, які саме державні об’єкти підлягатимуть продажу у приватні руки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео