Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гройсман підтримує продовження мораторію на продаж землі

160557 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради України висловився на підтримку мораторію на продаж землі, пояснюючи, що у нинішніх економічних обставинах скасування цієї заборони сприятиме викупу землі олігархами, що є нечесним по відношенню до її законних власників.

Очільник українського парламенту Володимир Гройсман вважає за необхідне продовжити дію мораторію, що стосується продажу землі. Спікер Верховної Ради зауважив, що економічна ситуація, наявна зараз, не сприяє викупу землі її законними власниками. Натомість правом купувати землю можуть скористатися олігархи, що зробить цей ринок нечесним. Тому скасування заборони варто відкласти до більш сприятливих економічно часів, коли громадяни отримають матеріальну і технічну можливість купувати землю.

Гройсман вже раніше висловлювався проти скасування мораторію. При цьому і Президент, і уряд, за словами спікера, повністю підтримують його у цьому питанні.

Як відомо, на даний момент у Верховній Раді наявна недостатня кількість голосів для прийняття рішення про зняття мораторію на продаж земельних ділянок. Пропозиції прийняти такі закони належать поодиноким депутатам.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео