Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Орендні тарифи знову зміняться

Орендні тарифи знову зміняться
106135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ціни на оренду житла та бізнес-приміщень у столиці почали підвищуватися


Ціни на оренду житла та бізнес-приміщень у столиці почали підвищуватися. Деякі орендодавці вже збільшили вартість нерухомості, інша частина - тільки заявляє про такі наміри. Власники нерухомості пояснюють цю тенденцію стрибком курсу долару з початку року.
Ріелтори повідомляють, що власники житла у Києві планують чергове підвищення цін, що пов’язано зі зростанням курсу долара майже вдвічі з початку року. Переважно підвищення стосуватиметься житла бізнес- та економ-класу. Однак, зазначають експерти, більшість орендодавців на кінець 2014 року перейшли на розрахунок оренди у гривні – до кінця минулого року відсоток власників, які прив’язують ціни до курсу валют, знизився з 95% до 25%.
Аналітики вважають цю тенденцію неперспективною, оскільки з закриттям у Києві певної частини бізнесу і зменшенням кількості приїжджих, попит на квартири у столиці зменшився, між тим пропозицій стало більше.
Ріелторські компанії розповідають, що зараз ціни на оренду однокімнатної квартири у спальному районі починаються з 4 тисяч, у центрі столиці – від 6 тисяч гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео