Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українським товарам перекрили дорогу до Росії

Українським товарам перекрили дорогу до Росії
53897 ПЕРЕГЛЯДІВ

Початок року відзначився новим повідомленням з боку Росіїсусідня держава заборонила перевезення української продукції через свою територію, чим порушує міжнародні домовленості. Про це офіційно повідомило Міністерство економічного розвитку.


Як стало відомо з джерел Мінекономіки, з понеділка 4 січня Російська Федерація закрила транзит для абсолютно всіх товарів українського виробництва до інших країн. Таке рішення, за повідомленням відомства, є невиправданим та дискримінаційним, оскільки Росія в такий спосіб порушує зобов’язання, які взяла у рамках Договору про зону вільної торгівлі.


Зокрема, у Казахстан українські товари наразі можуть потрапити тільки одиним автомобільним та одним залізничним пунктом пропускуЯк зазначають у відповідному українському відомстві, зараз шукають альтернативні варіанти транзиту своєї продукції та товарів.


Крім заборони транзиту, російська влада запровадила санкції стосовно цілої групи продуктів з України. Як відомо, України відповіла на цю дію, ввівши в дію аналогічні санкції.

www.сорго.укр

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео