Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські літаки продаватимуть в Азію

Українські літаки продаватимуть в Азію
79829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Літаки підприємства «Антонов» купуватимуть Китай та Азербайджан. Про це стало відомо зі слів президента та генерального конструктора компанії «Антонов» Дмитра Ківа.

Літаки підприємства «Антонов» купуватимуть Китай та Азербайджан. Про це стало відомо зі слів президента та генерального конструктора компанії «Антонов» Дмитра Ківа. Крім Китаю та Азербайджану співробітництво з «Антонов» планують Саудівська Аравія та деякі інші країни Перської затоки.
Підприємство «Антонов» уклало договір з Китаєм та Азербайджаном про продаж нових літаків АН-178. Десять таких транспортних літаків мають потрапити до Азербайджану і 2 – до Китаю. Крім того, підприємство планує налагодити спільне виробництво з Китаєм літаків цієї марки.
Як повідомляють представники «Антонова», середня вартість одного такого літака має складати 40 мільйонів доларів.
Дмитро Ківа зауважив, що попередній пакет замовлень на літак АН-178 – 100 одиниць. Перший такий літак в Україні був офіційно побудований 16 квітня 2015 року.
Транспортний літак АН-178 відрізняється своєю універсальністю – на борту машини можна розмістити будь-який вантаж, який пакетується, у тому числі морські великогабаритні контейнери. Тому цей літак не має аналогів серед існуючих на сьогодні машин, про що наголосили на офіційному сайті компанії «Антонов».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео