Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мати Героя України Максима Шимка ініціює створення відкритого музею Героїв Небесної Сотні

Мати Героя України Максима Шимка ініціює створення відкритого музею Героїв Небесної Сотні
27807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мати Героя України Максима Шимка ініціює створення відкритого музею Героїв Небесної Сотні

Відбулась робоча зустріч голови постійної комісії Вінницької  обласної Ради з питань учасників АТО, бойових дій,Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю Олексія Бородія з представником вінницької громадської організації «Родина Героїв «Небесної Сотні» Зоєю Кузьменко. Участь у зібранні взяли заступник голови Вінницької обласної Ради Михайло Кременюк, заступник начальника управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олена Василишина, заступник начальника управління молодіжної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Максим Студілко.

Під час зустрічі піднято низку питань, які стосуються плідної співпраці органів публічної влади з громадською організацією «Родина Героїв «Небесної Сотні». Ініційовано розміщення у місцевих ЗМІ статей про погляди, мрії Героїв Небесної Сотні, їхніх думок про майбутнє України. Всі родини готові долучитись і розповісти про своїх рідних.

– Враховуючи те, що в наш час більше уваги приділяється учасникам АТО та членам їхніх сімей, ми менше говоримо про Героїв Небесної Сотні. Нинішня зустріч вчергове нагадала нам про необхідність піклуватись і про родини загиблих під час подій на Майдані. Тому, обговоривши актуальні питання, є пропозиція розробити додаткове Положення щодо компенсації пораненим Героям Небесної Сотні та дітям загиблих під час тих кривавих подій, – зауважив Олексій Бородій.

Зоя Семенівна наголосила на необхідності активної просвітницької діяльності у галузі національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Фестиваль «Козацька держава – наша гордість і слава», який традиційно проходить у селі Байраківка Немирівського району Вінницької області, є надзвичайно актуальним у наш час. Ініціаторами фестивалю є громадська організація «Родина Героїв «Небесної сотні», Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації та Немирівська міська ОТГ. Байраківська школа носить ім’я Героя України Максима Шимка, який загинув смертю хоробрих на Майдані взимку 2014 року.

Мати Героя України поділилась своїми ідеями щодо створення відкритого музею пам’яті, впровадження обласних премій та відзнак Героїв Небесної Сотні.

Теги: вінницька обласна рада, небесна сотня

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео