Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мобілізовані працівники отримають компенсації зарплати

Мобілізовані працівники отримають компенсації зарплати
238786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет Міністрів постановив, що від тепер заробітна плата буде компенсуватися тим підприємствам, де є мобілізовані працівники. За три етапи мобілізації вже до лав захисників покликано 104 тисячі українців

У Середніх віках було так: люди ділилися на тих, хто годує, тих, хто молиться і тих, хто захищає. Сьогодні усі ці функції виконує держава, тому і не дивно, що саме вона повинна піклуватися про тих, хто захищає нашу незалежність. Багато хлопців пішли добровольцями, змінивши комфортний офіс, на далеко некомфортні окопи. Кабінет Міністрів постановив, що від тепер заробітна плата буде компенсуватися тим підприємствам, де є мобілізовані працівники. За три етапи мобілізації вже до лав захисників покликано 104 тисячі українців.
Дане питання вирішило Міністерство соціальної політики. В уряді коментують, що постанова вступила в силу від 4 березня. Компенсувати держава буде середній заробіток, який є визначеним постановою №100 від 8 лютого 1995 року. Усі підприємства отримають свої кошти протягом одного року.
Нагадуємо, що за постановою КабМіну військова служба нараховується, як робочий стаж окремим громадянам. Це дає змогу призначити вихід на пенсію за віком на пільгових умовах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео