Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Справа Миколи Голомші: суд долучив як доказ висновок Інституту держави і права ім. Корецького!

Справа Миколи Голомші: суд долучив як доказ висновок Інституту держави і права ім. Корецького!
132734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив слухання справи Голомші Миколи Ярославовича. Підтримати народного прокурора прийшли патріоти, які були і на попередніх засіданнях

Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив слухання справи Голомші Миколи Ярославовича. Підтримати народного прокурора прийшли патріоти, які були і на попередніх засіданнях.
Нагадаємо, що 23 жовтня 2014 року наказ про звільнення з посади першого заступника Генерального прокурора України Миколи Голомші видав поза межами своїх повноважень одноособово колишній Генеральний прокурор Ярема (до початку процедури очищення, у період, який не був затверджений відповідним графіком перевірки Міністерства юстиції як уповноваженого органу та у спосіб, який не відповідає ст. 5 цього закону – не колегіально, без забезпечення здійснення громадського контролю за процесом очищення влади, представників ЗМІ та представників громадськості.
Патріот, який від початку своєї діяльності протистояв режиму Януковича, який завжди захищав свою Вітчизну і бажав бачити її вільною та некорумпованою. Миколу Голомшу незаконно люстрували за те, що хотів будувати європейську країну, за яку віддала життя «Небесна сотня» та бійці АТО.
На минулому слуханні від 27 лютого 2015 року Миколою Голомшою було подано клопотання про призначення правової експертизи за участю відповідних фахівців Інституту держави і права ім. Корецького. У висновку, що було подано до суду, зазначалося: «Наказ про звільнення Миколи Голомші не відповідає вимогам Конституції України, законодавства про прокуратуру та трудового законодавства». Спираючись на цей документ, Микола Голомша просив вислухати правового експерта, старшого наукового співробітника Інституту держави і права Сірого Миколу Івановича.
Мін’юст та Генпрокуратура були проти виступу Миколи Сірого.
На це Микола Голомша відповів: «Я не дарма виклав юридичне обґрунтування даного висновку». Позивач заявив, що свідку відомі всі подробиці його звільнення, адже він особисто надавав інформацію ще з 2004 року. Крім того, Микола Сірий ознайомлювався з нею ще й через ЗМІ.
Спеціаліст у галузі права зі стажем роботи 27,5 років повідомив, що дані експертизи проводять на запити МВД, Генпрокуратури, СБУ, адвокатів і приватних осіб у тих ситуаціях, коли йдеться про складні ситуації застосування права.
Ним було виявлено лише посилання до закону «Про очищення влади» без конкретизації будь-якої конкретної норми. «Будь-яке обмеження права особи має спиратися на матеріально-правову підставу, тобто на фактичні обставини, які вказують на неправомірну поведінку особи, що ухиляється від норм і правил визначених до даної посади. Отже, із наказу не зрозуміло, що в неналежний спосіб вчинив Микола Голомша і наслідком чого стало його звільнення», - продовжив експерт.
«У всіх державах Європи дозволяється у складних справах залучати фахівців у правовій сфері. Використання науково-правової експертизи у найбільш складних справах приносить користь українській правовій системі. » – запевнив спеціаліст у галузі права по завершенню, з метою запевнити суд у необхідності долучення висновку.
До розгляду справи було залучено Департамент з питань люстрації, директор якого перебуває у відрядженні, тому Мін’юст клопотав про перенесення слухання. Суд прийняв його. Микола Голомша із цього приводу озвучив думку, що справу навмисно затягують.
Наступне слухання справи відбудеться 2 квітня об 11:00 за адресою Велика Васильківська, 81а. Патріоти, бажаючі відстоювати гідність України, можуть бути присутніми на виголошенні вердикту – сподіваємось справедливого!

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео