Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Донбас не буде більше годувати Україну

Донбас не буде більше годувати Україну
159223 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Донбас не годував і більше не прогодує Україну», - заявив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко. Зараз губернатор знаходиться у Краматорську. На підконтрольній Україні території він намагається налагодити хоч якесь ведення справ у регіоні.

Проблемний регіон. Військова окупація. Це саме ті дві фрази, які частіше за все зустрічалися в ЗМІ за останній рік і влучніше за все описують сьогоднішній стан Донбасу.
«Донбас не годував і більше не прогодує Україну», - заявив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко. Зараз губернатор знаходиться у Краматорську. На підконтрольній Україні території він намагається налагодити хоч якесь ведення справ у регіоні. Скаржиться, що війна сильно затягнулась і регіон більше не принесе промислової потужності державі.
«Щоб у нас в регіоні був порядок – треба його навести спочатку нашим сусідам. Слід зупинити пропаганду. І ще одне: міф про те, що Донбас годує всіх. В нас в Україні всі області працюють на те, щоб забезпечити державу економічно. Звісно, Донецька область давала найбільші показники, проте тут не можна казати, що лише цей регіон годує всю країну», - розповідає Кіхтенко.
Губернатор зазначає, що людям треба зараз пояснювати, що Росія не зацікавлена в тому, щоб платити високі пенсії окупованим регіонам і ніхто не буде вкладати гроші у шахти та відбудовувати підприємства: «Найяскравіший приклад того, що Росія не буде вкладати кошти в регіон – це те, що керівники ДНР і ЛНР зараз силою захоплюють шахти, вивозять металобрухт. Тут з’являться лише нові міліонери, що заробили на війні, а не високі пенсії, які обіцяли людям».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео