Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Схід і захід разом, або чому українці не підримують ідею федералізації

Схід і захід разом, або чому українці не підримують ідею федералізації
133016 ПЕРЕГЛЯДІВ

У світі представниками федерації є США та Росія. Якщо у цих країнах федеративний устрій «прижився», то наші громадяни сумніваються, що ідея про створення автономних регіонів буде доброю.

Федеративний устрій – це щось абсолютно нове та не бачене для України. У світі представниками федерації є США та Росія. Якщо у цих країнах федеративний устрій «прижився», то наші громадяни сумніваються, що ідея про створення автономних регіонів буде доброю.
Питання федералізації будуть вирішувати на референдумі, який планують провести разом з місцевими виборами, які пройдуть восени цього року.
Народні ж депутати вважають, що українці не проголосують за дроблення держави.
«У першому розділі Конституції написано, що Україна унітарна та неділима держава. Про це знають все», - розповідає народний депутат від Блоку Петра Порошенка – Єгор Фірсов.
Він наголошує, що федерація в Україні можлива, але лише за тієї умови, якщо референдум підтвердить таке бачення наших громадян, а вони, на його думку голосувати за такий хід подій – не будуть.
«У всіх складається враження, що федералізацію нам нав’язуть. Причому робиться це руками авторитарного режиму Росії. Більше того, нашу Конституцію ми не будемо підлаштовувати під потреби Донбасу, який вимагає «особливого статусу». Він, звісно буде, але лише у такому вигляді, як це буде вигідно Україні. Ми збираємося ухвалити відповідні закони, проте перетворювати схід країни на джерело нестабільності – ні. «Троянського коня» від Росії в нас не буде», - завершив пан Фірсов.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео