Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд України затвердив Стратегію відновлення миру на тимчасово окупованих українських територіях

Уряд України затвердив Стратегію відновлення миру на тимчасово окупованих українських територіях
162401 ПЕРЕГЛЯДІВ

Соціальні послуги, інфраструктура, економіка, громадська безпека та ліквідація нанесеної навколишньому середовищу шкоди – саме ці пункти включила у себе затверджена Кабінетом міністрів України Стратегія відновлення миру на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях нашої держави. Варто відзначити, що участь у складенні документу приймали біля 150-ти неурядових організацій з усього світу.

Перший компонент Стратегії, тобто соціальні послуги та інфраструктура, включає у себе реконструкцію і відновлення тих об'єктів, котрі наразі знаходяться у критичному стані внаслідок завданих військовими діями численних пошкоджень, а також повне відновлення пріоритетних для населення Донеччини та Луганщини пакету соціальних послуг. Важливо додати, що усі соціальні проекти у рамках першого компоненту Стратегії наразі реалізуються за рахунок коштів міжнародних донорів. Багато українських відомств також використовують інструмент надання міжнародної допомоги, через що мають можливість окремо впливати на виконання пунктів затвердженого Кабінетом міністрів законодавчого документу.

Окрім відновлення соціальної, економічної та екологічної галузей, Стратегія пропонує й цілий комплекс тих мір, котрі у майбутньому допоможуть побудувати мир та довіру в українському суспільстві.

Цікаво, що зазначений вище документ, маючи деокупаційний характер, не містить жодних конкретних строків щодо встановлення остаточного миру на територіях Донецької та Луганської областей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео