Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада виключила Савченко з делегації в ПАРЄ

Верховна Рада виключила Савченко з делегації в ПАРЄ
81585 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Верховна Рада України 237-ма голосами «за» підтримала виключення Надії Савченко з української делегації при Парламентській Асамблеї Ради Європи, до лав якої вона була прийнята ще за часів свого перебування у російській в'язниці.

     Рішення про виключення народного депутата Савченко прокоментував голова делегації Володимир Ар'єв. За його словами, ініціатива про зарахування Савченко до складу делегації була підтримана в основному через те, що її членство дозволяло заручитися підтримкою ПАРЄ та сприянні Асамблеї у звільненні її з російського полону. Наразі ж ситуація змінилася, і перебування депутату в раді без отримання більшості парламентських квот є несправедливим.

     Сама Надія Савченко, коментуючи таке рішення Верховної Ради, зазначила, що й без членства в делегації ПАРЄ в неї залишається великий обсяг роботи, тож вона знає, чим буде займатися. Не виключає Савченко й можливості подання своєї кандидатури до наступного голосування за обрання членів делегації, але відзначає, що наразі не цікавилася процедурою.

     На цьому тижні Надія Савченко з робочим візитом відвідала Берлін, де з нею мали можливість поспілкуватися журналісти. Зокрема, Савченко прокоментувала не тільки виключення з ПАРЄ, але й з «Батьківщини», зазначивши, що ніякого конфлікту між нею та іншими політиками немає. За словами Савченко, причина цієї події криється у розбіжності поглядів, тому навіть без поїздки до Мінську та Москви це рано чи пізно сталося б.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео