Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інтерпол не розшукує Саакашвілі

133307 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуку адвокат голови одеської ОДА Отар Кахідзе, наразі Інтерпол заявив про відмову оголошувати колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі у міжнародний розшук. За словами адвоката, наразі вже є підтверджена інформація, що Інтерпол розіслав всім країнам-членам організації листа, в якому йдеться про те, що оголошення Саакашвілі у міжнародний розшук суперечить нормам самого Інтерполу.

Також Кахідзе повідомляє про те, що не дивлячись на старання влади Грузії переконати Інтерпол в тому, що Саакашвілі слід оголосити у розшук, це не дало результату. Адвокати Саакашвілі змогли переконати Інтерпол в тому, що це політично мотивоване переслідування, й Інтерпол з цим погодився. Тому грузинському екс-президенту не погрожує переслідування, а всі файли, що направила до Інтерполу прокуратура, підлягають знищенню.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про вилучення зі списку розшукуваних осіб і колишнього міністра оборони Грузії — Давида Кезерашвілі, але прокуратура має намір повторно направити до Інтерполу запит щодо оголошення у міжнародний розшук і Кезерашвілі, і Саакашвілі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео