Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Папи Римського скандал

107044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Італійська преса смакує подробиці скандалу, який назріває у Ватикані і котрий уже охрестили Vatileaks-2, що можна перевести як витоки з Ватикану. Причиною таких подій став витік інформації про реформування фінансової системи анклаву.

У справі по розголошенню конфіденційних документів Папи Римського Франциска І правоохоронні органи уже затримали Лусіо Бальду, котрий був секретарем префектури по економічних справах та комісії по економічній та адміністративній діяльності, а також Франческу Чаукі, яка була членом референтської комісії по економічній дільності Святого престолу. Затриманих звинувачують у тому, що вони були замішані у справі викрадення важливої інформації фінансового характеру щодо реформ із комп’ютера людини, котра є головним фінансовим аудитором Ватикану.

Також правоохоронці встановили, що інформація, отримана від затриманих була використана Джанлуїджем Нуцці та Еміліаном Фіттіпальді у їхніх книгах «Хресний шлях» та «Скупість» відповідно.

Витік інформації завдав відчутного удару по репутації Франциска І. А у пресі заговорили про причини зречення престолу Папою Римським Бенедиктом у 2013 році та пригадали скандал Vatileaks, який передував зміні влади у державі-анклаві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео