Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем’єр-міністр України вирішує енергетичні питання у Словаччині

160179 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 10 вересня запланована зустріч українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка зі словацьким президентом Андрієм Кіскою та головою парламенту Словаччини Робертом Фіцо. На порядку денному перемовин будуть передусім енергетичні питання.

Арсеній Яценюк прибув до Словаччини для того, щоб зустрітися з керівництвом держави для обговорення вирішення проблем енергетики та подальшої долі європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Переговори відбудуться між очільником українського уряду та президентом Словаччини, в обговоренні важливих питань візьме участь також спікер словацького парламенту Роберт Фіцо.

Енергетична тема є надважливою для обох країн, оскільки Словаччина наразі являється єдиним маршрутом імпортування Україною природного газу.

Зустріч у Братиславі має за мету підписання двосторонніх домовленостей щодо співпраці двох держав у сфері енергоефективності, енергозбереження і поновлюваної енергетики.

Незадовго до візиту до Братислави Арсеній Яценюк відвідав Варшаву, де зустрівся з президентом та прем’єр-міністром польського уряду. Під час цього візиту українські та польські політики також обговорювали питання енергетичної співпраці двох держав.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео