Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Євросоюз зміцнить українські кордониІ

160963 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Європейскому Союзі прийняли рішення виділити для України грант у 30 мільйонів євро з метою зміцнити прикордонну співпрацю. За домовленістю України та Євросоюзу, укріпленню підлягатимуть пропускні пункти на території Закарпаття.

За повідомленням Міністерства економічного розвитку, Україна найближчим часом отримає грантову допомогу на зміцнення своїх кордонів. Гроші — 30 мільйонів євро, виділить Євросоюз з метою модернізації міжнародних автомобільних пунктів пропуску на території Закарпатської області. Грант, виділений ЄС, піде на модернізацію пунктів Красноїльськ та Дяківці, що знаходяться на кордоні України і Румунії, Краковець, Ягодин та деяких інших на українсько-польському кордоні, а також прикордонних пунктів на українсько-словацькому та українсько-угорському кордоні.

Загалом виділення Україні 30 мільйонів євро на ці витрати передбачає дія чотирьох програм прикордонної співпраці. Крім підвищення безпеки та надійності пропускних пунктів, виконання цих програм сприятиме зменшенню ризиків повеней на прикордонній території, покращення екологічної ситуації на суміжних землях.

Ці угоди передбачають продовження прикордонної співпраці між Україною та сусідніми державами до кінця 2016 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео