Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перший тур на виборах Президента Франції виграв Емануель Макрон

Перший тур на виборах Президента Франції виграв Емануель Макрон
54687 ПЕРЕГЛЯДІВ

3 % - ось яка цифра відділяла кандидата в Президента Марін Ле Пен від перемоги у цій нелегкій боротьбі у першому турі. Однак взяти реванш вона зможе 7 травня у день другого та остаточного змагання за крісло очільника країни.

24,01% набрав лідер незалежного руху «Вперед!» Емануель Макрон, його опонентка керівник правопопулістичної партії «Національного фронту» Марін Ле Пен – 21,3%. Такі цифри озвучив Міністр внутрішніх справ Франції після остаточного перерахунку бюлетенів.
Нога в ногу разом із вищезгаданими кандидатами йшли – республіканець Франсуа Фійон – 20,01%, та ультралівий Жак-Люк Меланшон – 19,58%. Такі президентські перегони – чи не найперші у Франції, коли лідирують одночасно чотири лідери, кажуть експерти.
Всього у виборах приймало участь 11 кандидатів. На голосування прийшло близько 80% населення країни.
Політичні фахівці зійшлися на думці, що Емануель Макрон дуже схожий із колишнім Президентом Америки Джоном Кеннеді. У ЗМІ його називають вундеркіндом і секс-символом Франції.
Окрім цього, українські експерти вважають, що саме Макрон – найліпший вибір французів як і для себе, так і для українців. За словамиспівзасновниці Мережі народної дипломатії Global Ukrainians Віолети Москали, Емануель Макрон – проєвропейський політик, який має чимало ідей для розвитку ЄС. Також вона підкреслила, що він налаштований відвойовувати Сирію та Україну з лап Кремля й розпочати з російськими політиками серйозний діалог.
Нагадаємо, до другого туру виборів у Франції в країні заплановані акції протесту проти другого кандидату – Марін Ле Пен.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео