Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польщу продовжують хвилювати протести

Польщу продовжують хвилювати протести
82210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польщею й надалі проходять чисельні мітинги проти судової реформи. Наразі відомо, що мітингувальники вийшли висловити своє незадоволення у сотні містах країни. Про це повідомляють польські ЗМІ.

Протестувальники вимагають від очільника Польщі Анджея Дуди накласти вето на закон про Верховний суд. Як відомо, мітинги проти судового нововведення тривають з 20 липня, від моменту, коли польський Сейм прийняв закон про судову реформу. Найбільше протестуючих вийшло на столичні вулиці. Зокрема, там було зафіксовано понад 50 тис мітингувальників. Такі цифри назвала міська влада, а ось за інформацією правоохоронних органів людей було не більше, аніж 14 тис.
Мітингувальники прийшли до будівлі, де засідав уряд ще вночі, саме у час, коли приймалося рішення про нововведення. Поліція переконує, що протести відбуваються без жодних інцидентів. Однак їхня кількість, за даним місцевої преси, продовжує невпинно зростати.
Нагадаємо, польський Сенат в ніч на 22 липня цього року проголосував за нововведення у судах, що практично накладає обмеження на незалежні рішення Верховного суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео