Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Культові «Led Zeppelin» відповідатимуть перед судом за плагіат

Культові «Led Zeppelin» відповідатимуть перед судом за плагіат
27106 ПЕРЕГЛЯДІВ

Анонсований раніше міжнародними ЗМІ судовий процес проти культового британського гурту «Led Zeppelin» розпочався сьогодні у сонячному та спекотному Лос-Анджелесі. Відповідачами у гучній справі виступають Роберт Плант та Джиммі Пейдж – фронтмен і лід-гітарист рок-колективу, а позивачем – Майкл Скідмор, котрий є довіреною особою музиканта Ренді Вулфа з гурту «Spirit».

Вищезазначений містер Вулф помер у 1997 році, проте ще до своєї смерті згадував про спільний з «Led Zeppelin» музичний виступ наприкінці 60-х, під час якого і Плант, і Пейдж могли скопіювати мелодію музичної композиції «Taurus», мотив котрої дуже схожий на «Stairway To Heaven» - одну з п'ятисот найкращих пісень світу за версією журналу «Rolling Stone».

Хоча музиканти «Led Zeppelin» і підтвердили той факт, що на початку власної кар'єри їх дуже надихав гурт «Spirit», «Stairway To Heaven» була створена британцями повністю самостійно, а ті музичні елементи, котрі у позові Скідмора відмічені у якості плагіату, є всесвітніми музичними напрацюваннями, доступними для використання будь-яким музикантом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео