Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сьогодні культовій американській кінодіві могло б виповнитися 90 років

Сьогодні культовій американській кінодіві могло б виповнитися 90 років
27119 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 червня світ відзначає День народження талановитої американської акторки, співачки та секс-символу XX століття Норми Джин Мортенсен, всесвітньо відомої під псевдонімом Мерілін Монро. Жінка, котра під час свого життя здобула слави веселої та сексапільної блондинки, насправді була повною протиріч.

Перш ніж стати яскравою кінозіркою та змінити темний колір волосся на платиновий, Норма Джин пройшла немало випробувань, ускладнених психічними розладами та фінансовими проблемами її матері. Майбутня Мерілін змінила декілька прийомних родин та сирітських притулків, чия атмосфера не сприяла творчості і натхненню, перш ніж почати успішну кар’єру моделі і вже потім – голлівудської акторки.

Найбільшим страхом і Норми Джин, і Мерілін було дізнатися про наслідувані від рідної матері психічні розлади. А найбільшим бажанням – мати дітей. Хоча кінозірка була схильною до депресій і навіть лежала у психіатричній клініці, лікарі пов’язували меланхолічні стани Мерілін лише з тим неймовірним напруженням, яке супроводжувало її протягом усієї кар’єри, та наслідками багатьох дитячих травм, котрі доросле життя Норми Джин так і не вилікувало.

Цікаво, що акторка стала першою жінкою, яка започаткувала продюсерську компанію. Далекоглядності її бізнес-стратегії дивувалися навіть досвідчені фінансисти, чиї сексистські погляди, розділені суспільством, не дозволяли розгледіти у представниці прекрасної статі успішної бізнес-вумен.

Про власні політичні погляди Мерілін говорила досить лаконічно, спираючись на думку про те, що усі люди, незалежно від статі або кольору шкіри – брати і сестри. А про секрет свого неймовірного успіху – ще простіше: не турбуватися, а турбувати.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео