Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: 500 співробітників студії DreamWorks Animation залишаться без роботи

Новини України: 500 співробітників студії DreamWorks Animation залишаться без роботи
238309 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студія DreamWorks Animation відома своїми фільмами «Мадагаскар», «Шрек» та «Кунг-фу панда» скоротить в цьому році 500 співробітників з усіх підрозділів.


Студія DreamWorks Animation відома своїми фільмами «Мадагаскар», «Шрек» та «Кунг-фу панда» скоротить в цьому році 500 співробітників з усіх підрозділів. Про це повідомляє Variety. Таке рішення пов’язане з рядом невдач в прокаті мультфільмів. По перереднім даним, більшу частину звільнених складуть саме художники-аніматори. Як відзначають працівники видання, в рамках оптимізації бюджету та реорганізації DreamWorks Animation планує скоротити кількість картин в рік з трьох до двох. Також просочилася інформація, що в наступні роки студія вже визначилася з роботою. Працівники зосередиться на таких 6 стрічках: третя частина «Кунг-фу панда» має вийти в березні 2016 року, «Тролі» в листопад 2016, Boss Baby в січні 2017 року, друга частина «Сімейка Крудс » вийде в грудні 2017, «Larrikins» в лютому 2018 і третя частина «Як приручити дракона» зяаиться на полицях прокатів в липні 2018.
За словами директора DreamWorks Animation Джеффрі Катценберга, така реструктуризація компанії має істотно поліпшити показники студії та підвищити якість нових мультфільмів. «Мій час, моя енергія та увага сфокусована тільки на блокбастерах. І в нашій компанії мають працювати тільки найкращі знавці свого діла. Анімація являється ядром і пріоритетом DreamWorks», - підкреслив він.
У листопаді минулого року відомий виробник іграшок для дітей «Hasbro» проявив великий інтерес до студії. Подейкують, що відбудеться злиття двох крупних корпорацій. Однак сам Hasbro заявив, що він не буде співпрацювати та купувати DWA. Восени багато ЗМІ писало, що Катценберг активно шукає бізнесс-партнера, разом з яким вони провели б реструктуризацію компанії. Низка невдач за картини «Пригоди містера Пібоді» та «Турбо» відчутно погіршили статус студії. Але друга частина мультфільму «Як приручити дракона», який з’явився на полицях прокату влітку минулого року трохи поліпшив ситуацію DreamWorks Animation.
Студія DWA выдокремилася від DreamWorks Pictures ще в 2004 році. Її самими прибутковими проектами стали «Мадагаскар», «Шрек», «Кунг-фу панда», «Сімейка Крудсів», «Як приручити дракона» та «Кіт у чоботях». Студія випустила всього 29 повнометражних мультфільмів.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео