Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український сумоїст - третій у світі

160176 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український спортсмен виборов бронзову медаль на Чемпіонаті світу з сумо серед юніорів. Юний сумоїст, студент Сумського університету Андрій Галета посів третє місце у ваговій категорії до 100 кілограмів.

З 29 серпня у японському місті Осакі триває Чемпіонат Світу з сумо у категорії юніорів і юніорок. У перший день змагань значного успіху досяг молодий сумоїст родом з Одеси, що навчається на першому курсі Сумського педагогічного університету. Він заробив бронзову медаль, виступаючи у ваговій категорії до 100 кг.

Андрій Галета, якому виповнилося 18 років, вже є майстром спорту з цієї дисципліни. На його рахунку – участь у кількох важливих міжнародних змаганнях, у який він неодноразово посідав призові місця.

Традиційна японська боротьба сумо як спортивна дисципліна з’явилася в Україні зовсім нещодавно – 15 років тому, а національна федерація цього виду спорту була заснована ще пізніше. Проте вже у 2012 році українські сумоїсти досягли першого великого успіху на міжнародних аренах – тоді команда з України посіли друге загальнокомандне місце, у сумі завоювавши 15 нагород.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео