Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Жінки бойкотують шаховий Чемпіонат світу

Жінки бойкотують шаховий Чемпіонат світу
81751 ПЕРЕГЛЯДІВ

У лютому наступного року столиця та, за сумісництвом, найбільше місто Ірану – Тегеран - прийматиме жіночий Чемпіонат світу з гри у шахи. Проте, вже зараз чи не кожна з популярних шахісток, котра мала б приймати участь у вищезазначеному заході, обурена примусом вдягнути на себе традиційний хіджаб під час свого перебування у мусульманському Тегерані.

 

За законом, кожна особа жіночої статі, знаходячись в Ірані, має носити хіджаб. Але майбутні учасниці світового шахового Чемпіонату вбачають у цьому пункті виключно сексистський підтекст, підкріплений дискримінацією за гендерною та релігійною приналежністю. Через це серед іменитих шахісток поширюються думки стосовно зняття своїх кандидатур з участі у спортивному заході.

Зокрема, про це вже була змушена повідомити американська чемпіонка Нази Пакідзе-Барнс, котра не прийматиме участь у престижному турнірі, якщо він вчасно не змінить власну географію. Чи станеться це, є наразі великим питанням, оскільки саме Іран виявився тією єдиною країною, котра погодилася прийняти шаховий Чемпіонат на своїй території. Цікаво, що після прийняття рішення про перенесення заходу до цієї держави, жодна зі 150-ти національних шахових федерацій не висловила заперечень з цього приводу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео