Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

УЄФА ініціює власне історичне реформування

УЄФА ініціює власне історичне реформування
243404 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже за два роки черговий єврокубковий турнір планує зазнати кардинальних змін. Можливість створення нової Ліги чемпіонів, про яку все не втомлюються говорити представники сьогоднішніх топ-ліг, може отримати «зелене світло» та стати основою для компромісу між ними та УЄФА.

Існує навіть майбутній проект подібної футбольної реформи, згідно якої вищезазначені чемпіонати спортивного топ-квартету – а це Англія, Іспанія, Німеччина та Італія – отримають гарантовані місця у груповому турнірі. І це – незалежно від того місця, котре країна матиме у таблиці загальних футбольних коефіцієнтів серед усіх держав світу.

32 команди, котрі Ліга має й сьогодні, залишилися б у її складі у колишній кількості розділених восьми квартетів. Три призери стали б володарями путівок на чемпіонати, а ще один колектив зміг би додатково зіграти у групі за історичні заслуги.

До групового етапу з загальної кількості клубів, пройшовши кваліфікацію, дісталися б не більше шести. Україна, таким чином, отримає лише одне гарантоване місце, а от такі футбольні гіганти як Португалія чи Франція – одразу по два.

Варто відзначити, що про історичні зміни в УЄФА широкий загал може дізнатися вже цьогорічного 14-го вересня – день, коли стане відоме й ім'я нового президента організації. Новий формат Ліги, таким чином, старує щонайближче у 2018-му році і триватиме три роки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео