Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ ЗІ СПОРТИВНОЇ АЕРОБІКИ СЕРЕД ДОРОСЛИХ

ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ ЗІ СПОРТИВНОЇ АЕРОБІКИ СЕРЕД ДОРОСЛИХ
84022 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Португалії відбувся чемпіонат світу зі спортивної аеробіки серед дорослих. Загалом участь у змаганнях взяли 287 спортсменів з 34 країн. Україну представляла національна збірна у складі 14 спортсменів. В арсеналі українців маємо бронзову нагороду з аеростепу.

Змагання відбувались у наступних видах програм: індивідуальні виступи (жіночі та чоловічі), змішані пари, змішані трійки, групи (п’ять осіб) та командна аеробіка (аеростеп та аероденс по вісім осіб). Найкращий результат продемонструвала добре відома нам вісімка у змаганнях з аеростепу – дівчата дійшли до фіналу та здобули бронзову медаль.

В індивідуальних виступах Анастасія Ісаєнко посіла 11 місце серед 43 претенденток на перемогу. У змішаних групах синьо-жовті стали чотирнадцятими, а в парах - п’ятнадцятими. В трійках наші спортсмени посіли 28 місце. Спільними зусиллями українські атлети розділили зі збірною Мексики 8-9 місця загальнокомандного заліку та увійшли в ТОП-10 країн планети.

Як зазначила президент Федерації України зі спортивної аеробіки та фітнесу Тетяна Пасічна, результат був дуже очікуваний. Україна рідко представлена на міжнародних змаганнях, тому багато медалей не очікували. Наші спортсмени не беруть участь в етапах Кубків світу, тому втрачають шанс підправити або допрацювати виступ в залежності від очікуваної конкуренції. Причина цьому досить звична та тривіальна – нестача коштів.

«Ми вже багато років виїжджаємо на міжнародні змагання великою дружньою командою. Спортсмени вболівають один за одного та дуже гідно виступають, захищаючи честь країни, хоча часто це буває лише раз на рік. Досягнення, які ми маємо на сьогодні, повністю відповідають зусиллям вкладеним у тренування. Ми маємо декілька суттєвих недоліків. По-перше, це відсутність професійного майданчика. В Україні змаганні зі спортивної аеробіки відбуваються на звичайних підлогах спортзалів (паркет або бетон з ламінатом). На міжнародних змаганнях спортсмени виступають на спеціальному покритті, якого наші дівчата та хлопці бояться як вогню. Вони його не знають та в результаті втрачають бали на артистизмі. Ще нам потрібні більш яскраві костюми. Спортсмени інших країн виходять яскраво, вони сяють, вони впевнені у собі, а ми виходимо трохи сіруватими та ще й майданчику боїмося. Крім того, не останню роль відіграє імідж країни та суддівство на національному рівні. З цими питаннями ми ще будемо розбиратися. Але, незалежно від того, що ми не маємо майданчиків та стикаємося з усіма цими перешкодами, спортивна аеробіка все одно набирає обертів в Україні» - розповідає пані Тетяна.

В той же час Португалія приймала ще одні змагання зі спортивної аеробіки, а саме VIII Міжнародні змагання вікових груп, де за нагороди боролися 365 атлетів з понад 25 країн у вікових категоріях кадети (12-14 років) та юніори (15-17 років). Тут Україну представляли 11 спортсменів.

У змаганнях серед юніорів чудово виступила Анастасія Курашвілі з індивідуальною програмою. Українка здобула срібну медаль та потішила шанувальників чудовим «чистим» виступом.

«Я пишаюсь нашими спортсменами та їх результатами. Обличчя спорту змінюється, сьогодні кількість учасників чоловіків майже не відрізняється від кількості жінок. Хочу окремо відзначити той вагомий внесок, який роблять керівники регіональних осередків. Це Світлана Атаманюк (Запоріжжя), Лариса Мохорт (Житомир), Лозенко Наталія (Київ) та інші. Саме на їх ентузіазмі тримається майже весь розвиток спортивної аеробіки в Україні» - розповіла Тетяна Пасічна.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, спортивна аеробіка, чемпіонат світу

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео