Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Систему виховання дітей реформують

241234 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Систему виховання дітей буде реформовано" – саме ці слова сказав Президент України, підписуючи документ про створення робочої групи, яка буде займатись опрацюванням пропозицій щодо реформ в системі виховання.

У понеділок Глава держави своїм підписом скріпив створення робочої групи, у обов’язки якої буде входити підготовка до реформ, які дозволять створити повноцінні умови для розвитку і виховання дітей у сім’ях.

Участь у робочій групі взяла низка людей. Серед яких активним учасником став Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба. Другим співголовою став Ростислав Павленко, який на даний момент займає посаду Заступника Глави Адміністрації Президента України.

Саме ця робоча група має за тримісячний термін здійснити аналіз всіх документів з питань охорони дітей, їхнього здоров’я, опрацювати питання дитячого захисту на місцевому рівні та подати у ці строки свої пропозиції, щодо вирішення проблем, які виникають у цих сферах.

Також за цей час, спеціальні контролюючі органи будуть здійснювати перевірку інтернатів. Адже, як свідчить статистика саме в цих закладах максимально порушуються права дітей. Десятки тисяч гривень, які виділяються міністерством, осідають в кишенях недобросовісних чиновників.

Уповноважений Президента розуміє, що тільки справжня сім’я, в якій висока культура і моральне виховання, може дати нашій державі ціле покоління високоморальних дітей, які будуть представляти нашу країну на всіх рівнях суспільного життя.

Щодо інтернатів, Микола Кулеба зазначив, що держава щороку витрачає близько 5 мільярдів гривень для підтримання дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування. Тому громадяни повинні знати, на що ж ідуть власне ці кошти. Адже багато з них використовується і на комунальні послуги, облаштування інтернатів, а також зарплата працівникам, які працюють у самих будинках.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео