Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Закарпатті дали старт «Червеному вину»

160952 ПЕРЕГЛЯДІВ

У свято Маланки на Закарпатті у місті Мукачево традиційно святково та урочисто відкривають фестиваль «Червене вино», котрий за двадцять років (а саме такий ювілей цього річ у фесту) уже набув статусу міжнародного. Жителі регіону вважають, що кращої дати для фестивалю не має, бо ж саме на Старий Новий рік вино, для приготування якого використовували виноград минулорічного урожаю, набуло своїх самих кращих якостей смаку.

Усім жителям Мукачево та гостям варто було завітати до оновленого міського парку «Перемоги», де була встановлена сцена та зведене із будиночків із дерева містечко, яке приймає фестиваль.

Організатори зазначили, що цього року на конкурсній програмі «Червеного вина» свої напої представили сорок виноробів Закарпаття. Вино можна куштувати, дегустувати та оцінювати самостійно, аби потім порівняти чи співпав ваш вибір із вибором компетентного журі.

Зрештою фестиваль це не лише дегустація винних напоїв, а й яскраве театралізоване дійство та змістовна концертна програма.

Так, у перші дні пройде фест серед колядників краю, який має назву «Котилася торба», гостей розважатиме Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

П’ятнадцятого та шістнадцятого січня свої колядки відвідувачам подарують шкільні колективи та вихованці Будинку школяра. У суботу відбудеться й заключний гала-концерт. А уже в неділю, сімнадцятого січня, пройде церемонія нагородження переможців фестивалю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео