Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За найпрестижнішу кінонагороду світу змагатимуться одразу три українських фільми

За найпрестижнішу кінонагороду світу змагатимуться одразу три українських фільми
135402 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Гніздо горлиці», «Пісня пісень» та «Українські шерифи» - саме ця трійка стрічок українських режисерів змагатиметься за почесне право представляти нашу державу у завжди непередбачуваній, напруженій та яскравій гонитві за найпрестижнішою кінонагородою світу – «Оскаром».

Той фільм, котрий прийме участь у боротьбі за вищезазначений трофей серед усіх іноземних стрічок-претендентів, український Оскарівський комітет оголосить вже 9-го вересня. Варто відзначити, що минулого разу участь у церемонії вручення «Оскарів» від Української держави приймав документальний фільм «Зима у вогні», котрий розповідав про події на Майдані у Києві. Стрічку дуже високо відзначили закордонні кінокритики, проте, тоді перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» отримав вражаючий байопік «Емі», присвячений непростому життю геніальної співачки Емі Уайнхаус.

Наразі наша країна приймає участь у найстарішому у світі кінофестивалі – Венеціанському, котрий відкрився вчора, 31-го серпня. Поза конкурсною програмою заходу усі його гості зможуть побачити спільну роботу України, Німеччини, Франції та Норвегії під назвою «Люксембург». Режисером фільму виступив Мирослав Слабошпицький, а розповідає стрічка про всесвітньо відому трагедію – Чорнобильську, яка розділила Україну на «до» та «після».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео