Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Італії завершився 73-й Венеціанський кінофестивал

В Італії завершився 73-й Венеціанський кінофестивал
54237 ПЕРЕГЛЯДІВ

Венеціанський кінофестиваль - найстаріший міжнародний кінозахід, котрий щороку традиційно проходить в Італії - вже в 73-й раз роздав свої нагороди та презентував одні з найочікуваніших стрічок цього і наступного років. Одним із таких фільмів став «Ла-Ла Ленд» - вражаюча музична трагікомедія, котру кінокритики з усього світу вже назвали головною надією для американських мюзиклів. Зірками стрічки стали талановиті Райан Гослінг та Емма Стоун, котра за свій музичний перфоманс отримала Кубок Вольпі як «Найкраща акторка».

Головний приз Венеціанського кінофестивалю – «Золотого лева» - отримав філіппінський режисер Лав Діас, чия «Жінка, яка пішла» стала не тільки найкращим фільмом заходу, а й «найкоротшою» повнометражною стрічкою у кар'єрі Лава. Справа в тому, що кіномитець ніколи не створює стандартних за хронометражем стрічок. Тому і його «Жінка...» триває майже чотири години (хоча передостанній фільм містера Діаса був у два рази довшим).

«Дика місцевість» Амата Ескаланте та «Рай» Андрія Кончаловського стали лауреатами «Срібних левів». Гран-прі фестивалю присудили відомому американському модельєру Тому Форду за його драматичний трилер «Під покривом ночі». А Кубок Вольпі як «Найкращий актор» отримав 66-річний аргентинець Оскар Мартінес за драму «Почесний громадянин».

«Жіночій версії Квентіна Тарантіно» - режисеру Ані Лілі Амірпур – журі фестивалю присудило спеціальну премію за постапокаліптичну «романтику» «Погана партія». Історія про Жаклін Кеннеді отримала «Золоту Оселлу» у номінації «Найкращий сценарій». А 21-річна Паула Бір стала володаркою Призу Марчелло Мастроянні як «Найкраща молода зірка» (за військову драму «Франц»).


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео