Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обговорення соціально-культурних проектів у Запоріжжі

Обговорення соціально-культурних проектів у Запоріжжі
244568 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністр культури України Євген Нищук провів робочу зустріч із директором департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владиславом Мороко, під час якої розглядалися питання реалізації соціально-культурних проектів у регіоні.

     Владислав Мороко розповів про здійсненні в регіоні кроки по впровадженню реформ культурної сфери, зокрема ініційовані та впровадженні Запорізькою ОДА зміни у розвиток музейної галузі.

     «Ми вважаємо, що ментальність населення можна змінити саме через музейну галузь, потрібно змінювати музеї радянської доби на сучасні. Зараз ми цим активно займаємося, зокрема у нас реалізований проект, присвячений Революції Гідності та подіям в зоні АТО, експозиція якого розміщується у приміщенні наданому краєзнавчим музеєм. Проте на подальших етапах ми потребуємо підтримки на державному рівні з боку Міністерства культури», - сказав Владислав Мороко.

     Євген Нищук відзначив, що Міністерство культури зі свого боку завжди підтримує подібні ініціативи.
     «Ми радо підтримуємо подібні проекти, адже реформування в музейній сфері – це дуже важливий аспект нашої роботи», - сказав Євген Нищук.
     «Я вважаю, що саме завдяки такій плідній співпраці ми зможемо досягти великих успіхів у реформуванні культури».

     Під час зустрічі також піднімалися питання стану охорони культурної спадщини у Запорізькій області та соціально-культурних проектів, які плануються реалізувати в регіоні.

 

     Повідомляє Міністерство культури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео