Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відбувся різдвяний флешмоб

У Києві відбувся різдвяний флешмоб
27369 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У Києві на Європейській площі відбулося святкування Різдва Христового за участю хору, який нараховував близько 2000 осіб. До Всеукраїнського флешмобу «Україна та світ святкують Різдво Христовe разом» долучилися хорові колективи більшості обласних центрів країни. Саме так в Україні розпочалося відзначення 500-річчя Реформації. Учасниками заходу стали урядовці, відомі політичні та громадські діячі.

     «Сьогодні ми відзначаємо надзвичайно світле свято. Я спіймав себе на думці, дивлячись у вічі присутнім і відчуваючи прагнення, які панують на площі, що сьогодні ми як ніколи об'єднані. Об'єднані прагненням жити світло, щоб на цій землі панував мир і взаємоповага. Бажати один одному прощення, любити один одного! Нам дуже важливо, щоб ми зараз були об'єднані, щоб на нашій землі запанувала гармонія і мир», - сказав під час свого виступу Міністр культури України Євген Нищук.

     «Я дякую, що згадали про великий початок знакового року для Реформації. Практично, сьогодні це є старт заходів на наступний рік. Зокрема, в Національній опер заплановано проведення великої Урочистої Академії на честь 500 - річчя Реформації. Я дуже дякую за великий патріотизм релігійних організацій на Донбасі, на Сході та на Півдні країни. Це дуже важливо, щоб громади разом з усім духовенством, всіма релігійні об'єднаннями були спільні в бажанні жити в гармонії та мирі. З цими відчуттями я сподіваюсь на велике диво, яке передує цій знаковій, символічній події в ці святі дні».

     Програму заходу відкрив оркестр дзвіночків та камертонів, хор виконав різдвяні композиції разом із гостями свята, а також українськими зірками. На сходах Українського дому хор утворив живий жовто-блакитний прапор — Україна і світ святкуватимуть Різдво Христове разом.
     Також хористи протягом дня відвідали декілька торговельних центрів із пісенними флешмобами.

     Нагадаємо, що Президент України підписав Указ щодо святкування 500 - річчя Реформації, і цей різдвяний концерт став початком для інших соціальних, духовних, культурних та наукових дійств, які відбудуться протягом 2017 року. Відповідний План заходів з підготовки та відзначення у 2017 році цієї визначної дати був розроблений Міністерством культури та затверджений Урядом 7 грудня 2016 року з метою визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери України, вияву поваги до їхньої ролі в українській історії та становленні незалежної держави.

 

     Повідомляє Міністерство культури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео