Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Критики вважають, що фільм «П’ятдесят відтінків сірого» вийшов сильнішим за книгу

Критики вважають, що фільм «П’ятдесят відтінків сірого» вийшов сильнішим за книгу
185656 ПЕРЕГЛЯДІВ

У своїх перших рецензіях на кінофільм «П’ятдесят відтінків сірого», знятого на основі однойменного еротичного роману, критики стверджують, що картина вийшла більш цікавою, ніж книга


У своїх перших рецензіях на кінофільм «П’ятдесят відтінків сірого», знятого на основі однойменного еротичного роману, критики стверджують, що картина вийшла більш цікавою, ніж книга.
Так, журнал Variety називає фільм режисера Сема Тейлора-Джонсона «значним поліпшенням» відомого своїм комерційним успіхом роману письменниці Е.Л. Джеймс. Подібної думки дотримується і газета Guardian, за словами якої замість чергової кіноадаптації, вийшло щось, що перевершило очікування публіки.
При цьому узагальнений рейтинг кінорецензій на фільм, за даними сайту Rottentomatoes, не перевищує 42%. Користувачі сайту IMDB оцінюють картину в 3,4 бали з 10.
Роман "П’ятдесят відтінків сірого" розповідає про бурхливі відносини з садомазохістським нахилом між мільярдером Крістіаном Греєм та скромною студенткою-філологом Анастасією Стіл. Головні ролі у фільмі грають молода американська актриса Дакота Джонсон та ірландський актор Джеймі Дорнан.
Критик Variety Джастін Чан відзначив, що фільм вийшов гострим, порівняно із більшою частиною сучасної кінопродукції. При цьому він зазначає, що в наше насичене порнографією століття картина «50 відтінків сірого» є всього лише м’якою провокацією.
У свою чергу кінокритик Guardian Джордан Хоффман високо оцінив акторську роботу Дакоти Джонсон, якій вдається переконливо грати в одному з найбільш дурних романтичних хитросплетінь, представлених в нинішній поп-культурі.
З тим, що фільм вийшов виразнішим за однойменну книгу, погоджується і критик видання Hollywood Reporter Шері Лінден, яку щоправда розчарували сцени еротичного змісту - вона назвала їх затягнутим нагромадженням непристойних епізодів, до розчарування, позбавлених напруженості
Кінокритик New York Post Сара Стюарт, відзначила, що кіноверсія змогла позбутися «дійсно нікчемних моментів книги».
Авторку роману Еріка Леонард Джеймс, колишня британська домогосподарка, журнал Forbes визнав найбільш високооплачуваним письменником в 2013 році, заробивши близько 95 млн доларів.
«П’ятдесят відтінків сірого» стала першою книгою, продажі якої перевищили 1 млн електронних копій в інтернет-магазині Amazon Kindle.
У широкий прокат в Британії фільм "50 відтінків сірого" виходить 13 лютого.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео