Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польський кіномитець поділився досвідом з Україною

Польський кіномитець поділився досвідом з Україною
238531 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 лютого до України приїхав відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі.


16 лютого до України приїхав відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі. Він зустрівся українським міністром культури В’ячеславом Кириленком. Головна тема зустрічі – польський досвід реформування кіноіндустрії.

Зустріч відбулася у Будинку уряду, у ній також взяли участь польський посол в Україні Генрік Літвін і директор польського інституту у столиці України Ева Фігель. Кшиштоф Зануссі поділився досвідом реформування кіновиробництва у власній країні і наголосив на необхідності створення кіно- і телепродукції власного виробництва. На думку легендарного режисера, кіно і телебачення чимало сприяє розвитку мислення народу, що у свою чергу є найважливішим важелем у будь-якому розвитку.

Серед особливостей, які В’ячеслав Кириленко вважає за необхідне перейняти у  Польщі – запровадження окремого збору на потреби кіно. У Польщі такий збір діє вже 10 років і, як показує практика, є досить доцільним і дієвим.

Розвиток кіномистецтва у Польщі розпочався у 2005 році, коли у державі відкрили Інститут кіномистецтва. Частина кінокартин польського виробництва створюється за рахунок коштів інституту, частина – шляхом інвестиційних вливань інших європейських країн. Загалом кіно бюджет Польщі складає до 40 мільйонів євро на рік.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео