Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як стають письменниками: три людини, що написали книгу вдома

Як стають письменниками: три людини, що написали книгу вдома
159122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони починали творчість з фанфиків в Інтернеті – завершили виходом у світ книжок


Вони починали творчість з фанфиків в Інтернеті – завершили виходом у світ книжок. Хочемо розповісти про 3 найуспішніші письменницькі проекти.
Нещодавно світ Інтернету України сколихнув вихід фільму «50 відтінків сірого». Не будемо обговорювати його сюжет, скандальність. Дійсно вражає, що автор починала свій шлях письменниці у мережі, де описувала своє бачення деякої фантастичної літератури.
Проте, письменниця – не піонер у цій справі. Багато починаючих авторів розміщувало свою творчість на просторах мережі.
Однією з таких стала Наомі Новік. Своїм читачам вона вирішила подарувати унікальний магічний світ. По її словам – це альтернативна реальність де присутня історія та фентезі. У своїй книжці «Темерер» вона поєднує шик еліти наполеонівського часу і… існування драконів. Хоча роман і не стоїть на перших полицях крамниць, Наомі дуже рада і невеликому колу фанатів.
А ось інша письменниця, Р. Дж. Андерсон, випустила справжній бестселер у Великобританії. Її улюблені жанри - це наукова фантастика, фентезі та детектив. Не соромиться публікуватися в Інтернеті під своїм ім’ям, хоча відверто зазначає, що її інтернет публікації не більше, ніж фанатська діяльність.
Сара Різ Бренан стала популярною після виходу у світ її трилогії «Лексикон демона». Головна героїня - молода дівчина, що має надзвичайні здібності. Свою літературу Сара позиціонує, як романи для жінок і закликає інтернет-комьюніті не соромитися своїх вподобань і публікацій на фан-платформах. «Чим фанфиків більше – тим для письменника краще. Це практика роботи з аудиторією та оригінальністю тексту» - каже Бренан.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео