Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві планується відкриття кінотеатру для показу українського кіно

У Києві планується відкриття кінотеатру для показу українського кіно
79632 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Львівській площі стоїть маленький кінотеатр, але з великими амбіціями, його місце розташування – дуже символічне, адже у кінотеатрі «Ліра» планується показ фільмів суто українського кінематографу


На Львівській площі стоїть маленький кінотеатр, але з великими амбіціями, його місце розташування – дуже символічне, адже у кінотеатрі «Ліра» планується показ фільмів суто українського кінематографу.


Треба сказати пару слів про даний кінотеатр. Назву, яку він зараз носить – його перше і справжнє ім’я. Так його назвали засновники у 1913 році. Проте у тридцяті роки минулого століття, кінотеатр назвали на честь майже анекдотичного персонажа історії – Чапаєва.
Зараз Національний союз кінематографістів України займається тим, щоб зробити кінотеатр привабливішим для українського глядача. Перш за все відновлено головну мету «Ліри» - демонструвати вітчизняне кіно.
«Що ми бачимо у наших кінотеатрах? Американське, французьке, російське кіно. Українські стрічки демонструються, чомусь лише в особливі дні» - розповідає голова з розвитку проектів НСКУ Дмитро Томашпольський, і додає: «Ми хочемо створити такий заклад, де кожен зможе прийти і подивитися що ж врешті-решт знімають у нас».
До репертуару входитимуть як сучасні стрічки, так і ретро-фільми. Усім тим, хто має авторське право на фільм та бажає його продемонструвати у «Лірі», НСКУ дала змогу підтвердити участь фільму у показі. Права у кожної стрічки – рівні: все запропоноване кіно буде демонструватися на денних та вечірніх сеансах, а також у прайм-тайм.
До показу на даний момент представлено близько 40 екземплярів українського кінематографу. Відкриття кінотеатру почнеться зі стрічки «Люби мене», а організатори кінотеатру патріотичного кіно закликають усі міста наслідувати їх приклад.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео