Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Знайшли Сервантеса

Знайшли Сервантеса
132666 ПЕРЕГЛЯДІВ

400 років ніхто не знав, де перебуває могила всесвітньо відомого іспанського письменника, автора одного з найвидатніших творів світової літератури – рoману «Хитpомудрий iдальго Дoн Кiхот Лaманчський», Мігеля де Сервантеса. Лише через стільки часу її знайшли у Мадриді


400 років ніхто не знав, де перебуває могила всесвітньо відомого іспанського письменника, автора одного з найвидатніших творів світової літератури – рoману «Хитpомудрий iдальго Дoн Кiхот Лaманчський», Мігеля де Сервантеса. Лише через стільки часу її знайшли у Мадриді.
Письменник помер у 1616 році і був похований у монастирі Босоногих Трінітаріанок (Convento de las Trinitarias Descalzas). Та коли у XVII столітті відбувалася перебудова монастиря, похованих перемістили.
Із тих пір знайти Мігеля де Сервантеса не могли. До тепер. Археологи натрапили в монастирській стіні на кришку труни з ініціалами MC, а під нею виявили кістки людей. Дослідники впевнені, що знайшли саме останки Сервантеса, його дружини та інших людей, що були поховані з ним.
Італійська влада планує звести пам’ятник письменнику на території монастиря. Також його буде перепоховано з усіма почестями.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео