Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У тренді еко-міста

80073 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з проблемами, які існують у всьому світі щодо забруднення навколишнього середовища, влада деяких країн будує екологічні чисті міста, де існує гармонія між людиною та природою, а до використання природних ресурсів та утилізації сміття відносяться з підвищеною відповідальністю.

Одним із таких еко–проектів стало південнокорейське місто Сонгдо, будівництво якого було розпочате у 2003 році. Серед новацій пневматична система сміттєприбирання, сучасна когенераційна енергетична установка та найдовша мережа велодоріжок у Кореї. А туристи обов’язково звернуть увагу на LEED-будівлі, котрі займають площу понад 2 млрд. кв. метрів.

Також 35 млрд. доларів уряд Кореї планує вкласти у проект переробки твердих побутових відходів та повторного використання води. Результати проекту обіцяють продемонструвати світу у 2020 році.

Не відстають від корейців і японці, котрі можуть похизуватися Фуджісавою, яке ще називають розумним містом, адже тут планують зменшити використання енергетики та води, завдяки альтернативним джерелам.

Розумне місто обійшлося у 500000 млн. доларів, однак воно здатне самостійно розвиватися найближчі 100 років.

Використовувати альтернативні джерела енергії планують інженери, котрі спроектували Біньхай, котрий має стати першим китайським еко-мегаполісом, який почнуть будувати у 2020 році.

А ще одне еко-чудо повинне стати перлиною Арабських Еміратів. Тут у недалекому 2006 році почали зводити Масдар, котрий обіцяє стати лідером серед екологічно чистих місць на землі.

Іспанці ж виділили 56 га землі у провінції Логроно, аби збодувати Logroño Montecorvo, місто, життєдайність якого забезпечуватиметься цілком за допомогою використання сонця, вітру та дощової води.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео