Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Влада Шотландії платитиме своїм громадянам за…використання електроенергії

Влада Шотландії платитиме своїм громадянам за…використання електроенергії
162329 ПЕРЕГЛЯДІВ

У такий незвичний спосіб через встановлення своєрідного екологічного рекорду шотландськими вітряками, котрі генерують електроенергію у країні, влада вирішила заохотити своїх громадян і, таким чином, виказати їм подяку за обрання екологічно чистої електроенергії.

Особистий рекорд Шотландії полягає у тому, що лише за один день, завдяки швидкості вітру у майже 200 кілометрів на годину, вітряки держави згенерували більше електроенергії, ніж здатна використати уся країна, склавши неймовірні 106% енергетичної генерації до енергетичного використання. У той час, як десятки країн світу потерпають від нестачі світла, Шотландія та Німеччина, котрі на власних територіях впровадили будівництво екологічних вітряків, змушені вирішувати проблему зайвої енергії. І першим кроком до цього може стати компенсація своїм громадянам владою країн коштів за невикористану електроенергію.

З точки зору експертів, шотландський рекорд – важливий у контексті бажання країни повністю перейти на цілком відновлювальні енергетичні джерела. До того ж, постійно потерпаючи від природних стихій, Шотландія, тим не менш, знайшла спосіб успішно крокувати у «зелене майбутнє» та допомогти власним прикладом усьому світові берегти крихке навколишнє середовище.

Найпарадоксальнішим є те, що вищезазначена країна, активно пропагуючи повністю безпечну для світової екології енергетику, є володарем майже 60% усіх запасів нафти у Європейському союзі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео