Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологія і архітектура. Як будівлі у місті можуть бути корисними місцевому середовищу.

Екологія і архітектура. Як будівлі у місті можуть бути корисними місцевому середовищу.
26731 ПЕРЕГЛЯДІВ

На фоні широкомасштабної урбанізації Італійська компанія ТХ Active запропонувала незвичайний будівельний матеріал: цемент, що поглинає СО2 та випари бензину. Найцікавіше те, що даний матеріал не просто поглинає, а ще й перетворює шкідливі випари у воду.


Проблема забруднення міст – стара, як світ. Що тільки не вигадували науковці, щоб хоч якось зменшити шкідливе навантаження на природу.
Проте, ситуація дедалі ускладнюється тим, що великі міста досить швидко розростаються: візьмемо, хоча б Київ. Швидке злиття агломерації з містом рано чи пізно приєднає більшість невеликих районних центрів коло столиці. А люди повинні же десь жити. Будуються зараз величезні комплекси висоток, щоб так би мовити, «вмістити всіх громадян». На фоні такого широкомасштабного будівництва Італійська компанія ТХ Active запропонувала не новий, але незвичайний будівельний матеріал: цемент, що поглинає СО2 та випари бензину. Найцікавіше те, що даний матеріал не просто поглинає, а ще й перетворює шкідливі випари у воду.
Як це працює?
Спеціально розроблений цемент зроблений з двоокису титану і завдяки сприйманню сонячного світла проходить процес фотокаталізу.
Даний матеріал є досить економічним у використанні, адже, щоб він «запрацював» треба лише покрити ним будівлю в процентному відношенні 15%. Уявляєте?
У такій кількості цемент нового покоління здатний зменшити забруднення на половину.
Анонсування про вихід на будівельний ринок даного матеріалу ТХ Active не робила, хоча запевняють, що при нагальній підтримці матеріал можна масово випускати у великій кількості і він стане незамінним, як у країнах з розвиненою економікою, так і у країнах третього світу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео