Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Школярі 1-4 класів вчитимуться за новими програмами

Школярі 1-4 класів вчитимуться за новими програмами
243127 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже 4-го серпня колегія Міністерства освіти і науки України планує затвердити 14 нових навчальних програм для учнів 1-4 класів. Вищезазначені програми вже були обговорені на конференціях разом з українськими вчителями та готуються до офіційного впровадження 1-го вересня – у День знань.

Серед очікуваних нововведень – зняття обов'язкового розподілу годин. Починаючи з цього року, вчитель матиме право сам розподіляти кількість часу на присвячення кожної з тем навчальних матеріалів.

Теми, у свою чергу, надаватимуться згідно з віковими особливостями дитини, а найбільшої уваги буде приділено українській та англійській мовам. Так, перші півроку першокласники вивчатимуть англійську виключно усно, а схеми побудови українського речення залишаться у минулому. Нова програма навчання школярів буде орієнтована на розвиток дитячого усного мовлення.

Також змін зазнає і предмет, котрим раніше вчителі та учні здійснювали записи інформації. Відтак, олівець замінить ручку, а перевірка швидкості учнівського читання буде замінена так званим усвідомленим читанням.

Головною ж концепцією, котру переслідуватимуть нові учнівські програми, стане освоєння компетентностей замість засвоєння величезного багажу різноманітних знань.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео