Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська освітня статистика розвиватиметься завдяки американському гранту

Українська освітня статистика розвиватиметься завдяки американському гранту
216869 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заснований у США ще 1944-го року, Світовий банк завжди скеровував власну фінансову діяльність на допомогу тим державам, котрі потребують міжнародних ресурсів для власного успішного розвитку. І нарешті у цьому переліку з'явилася і наша країна, котра у поточному жовтні стала об'єктом для надання спеціального гранту вищезазначеною фінансовою установою. Націлені кошти Світового банку будуть на розбудову системи освітньої української статистики.

 

За словами Володимира Ковтунця – першого заступника міністра освіти – саме якісна статистика на сьогоднішній день є однією з найголовніших проблем освіти в України. Завдяки ж створеному у минулому році Інституту освітньої аналітики, українські спеціалісти зможуть оприлюднити вичерпну інформацію стосовно функціонування сьогоднішньої системи освіти та, як наслідок, покращити рівень управління нею.

Важливо додати, що, окрім отримання першого за всю історію України освітнього гранту, у 2018-му році наша держава також дебютує у якості учасника Міжнародної програми оцінювання навчальних учнівських досягнень, завдяки чому відбудеться додаткове визначення необхідних для розвитку української освіти теоретичних і практичних орієнтирів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео