Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фінська система освіти стане зразком для України

Фінська система освіти стане зразком для України
82624 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна будуватиме нову систему освіти, беручи приклад з Фінляндії та взявши за основу освітні стандарти цієї країни. Про це під час зустрічі представників міністерств освіти обох країн заявила Лілія Гриневич.

Під час зустрічі очільниці Міністерства освіти України Лілії Гриневич та її колег з Фінляндії стало відомо, що реформування системи української освіти матиме своєю основою фінські стандарти і програми. Лілія Гриневич зауважила, що Фінляндія є зразком для побудови нової системи освіти. У зв’язку з цим міністр висловила сподівання, що обидві країни найближчим часом стануть партнерами у великому проекті реформи української освітньої системи. Зустріч представників профільних міністерств відбулася досить плідно: експерти з Фінляндії зробили презентацію структури свого міністерства і ознайомили з підходами і методами, що діють у національній системі освіти. Під час цієї зустрічі зауважили і щодо ролі формування шкільної культури, у якій повинні брати участь не лише учні та вчителі, але й батьки.

Планується, що з метою реформи середньої освіти в Україні за допомогою фінської сторони буде запущено проект тривалістю 4 роки, він має бути спрямований на найбільш проблемні аспекти цієї тематики, зокрема покращення компетенції вчителів, покращення освітнього середовища та деякі інші.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео