Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство освіти: За шкільні підручники доведеться платити

Міністерство освіти: За шкільні підручники доведеться платити
53214 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно Міністерство освіти і науки України повідомило резонансну новину, яка сколихнула всю громадськість.


Нещодавно Міністерство освіти і науки України повідомило резонансну новину, яка сколихнула всю громадськість. Найбільш вона стосувалася батьків, чиї діти навчаються в початковій та середній школах. Як повідомив заступник Міністра Павло Полянський, за підручники для навчання доведеться платити з батьківських гаманців. Це звернення має законодавчі підстави, оскільки друк підручників для школярів тепер відбувається за новим Законом України «Про бюджет України на 2015 рік».

Кому не доведеться платити за навчання? На робочій нараді Павло Полянський також зазначив, що існує ціла низка законодавчих актів, що передбачає забезпечення підручниками учнів соціально вразливих категорій. До них відносяться: діти-сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, та діти із малозабезпечених сімей. В цілому, відсоток таких учнів складає не більше 10 %. Інші 90% будуть оплачувати вартість підручників самостійно.

Підрахуємо приблизно суму, яку доведеться платити батькам, за те, щоб їхнє чадо могло отримувати освітні послуги. На сьогоднішній день вартість одного підручника на книжковому ринку становить 80-100 грн. Школяреві потрібно в середньому 10-15 підручників. Отож батькам доведеться щорічно витрачати 800-1500 грн лише на забезпечення учня підручниками. Примітно, що МОН України декларує, що вартість повного комплекту книг не буде перевищувати 450-675 грн.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео