Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Де найкраще виховають мою дитину? Українці стали все частіше віддавати дітей у приватні садочки

Де найкраще виховають мою дитину? Українці стали все частіше віддавати дітей у приватні садочки
212078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головні два питання молодої родини: де заробити більше грошей для дитини та куди на час робочого дня подіти своє чадо?


Головні два питання молодої родини: де заробити більше грошей для дитини та куди на час робочого дня подіти своє чадо? Наші батьки віддавали нас на виховання у дошкільні дитячі заклади, попросту – садочки. Проте зараз це зробити стало дедалі важче.
1991 рік. Україна здобула незалежність. Разом із падінням старої системи, почали трансформуватися звичні для нас заклади: в дитячі садочки стало дедалі важче потрапити простій людині, а у школах та ВНЗ взагалі почало творитися бозна-що. Все більше діток стало залишатися на догляд бабусям, поки батьки намагалися заробити гроші.
Зараз ситуація трохи змінилася, проте дошкільні заклади так і залишилися чимось незвіданим для більшості дітей та їх батьків.
Багато молодих сімей стоять зараз в електронній черзі, щоб отримати бажане місце, але останні роки почали з’являтися так звані, приватні заклади та садочки домашнього типу.
Переваг звісно куди більше: від ступеню доглядання за малюком, до впровадження новаторських програм для елементарної підготовки до школи. За перевагами слідує і значна ціна: від 2,5 до 15 тисячі гривень на місяць. Проте, як запевняють самі молоді батьки – це не дуже дорого. По-перше, такі садочки дійсно варті того: і дітей у групах менше, і самого малюка не змушують насильно вивчати те, що він не хоче. По-друге, такі розцінки не набагато вищі, ніж сумарний збір типових для державних закладів коштів на фарбу, лінолеум, та інші речі, без яких дитина начебто ніяк не зможе прожити у садочку.
Обирати звичайно вам – батькам. Та єдиним для всіх повинна стати думка: дошкільну освіту в Україні треба реформувати і зміни повинні починатися з відмови здавати черговий «внесок» на лінолеум.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео