Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За підручники доведеться платити

За підручники доведеться платити
212381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крім різних благодійних внесків, оплати ремонту в школах, з наступного навчального року батьки школярів повинні витрачати гроші ще й на підручники. Це пов’язано з тим, що у 2015 році на освіту буде виділено на 28% менше коштів, ніж у минулому.


Крім різних благодійних внесків, оплати ремонту в школах, з наступного навчального року батьки школярів повинні витрачати гроші ще й на підручники. Це пов’язано з тим, що у 2015 році на освіту буде виділено на 28% менше коштів, ніж у минулому. Безкоштовними підручниками планується забезпечити тільки тих дітей, які не можуть собі їх дозволити: сиріт, інвалідів, із малозабезпечених сімей тощо.
Якщо порахувати, то в середньому учню потрібно 11-20 підручників на навчальний рік, ціна ж одного мінімум 50 грн. Тому таке нововведення помітно вплине на сімейний бюджет українських родин.
Наразі Міністерство освіти планує розроблення механізму часткової компенсації вартості підручників для національних меншин, оскільки їх ціна набагато вища, ніж у підручників, що друкуються великими тиражами.
Також обговорюється варіант переходу від традиційних підручників до планшетів: "Щоб впровадити нові технології, треба підготувати фахівців. Але поки не визначено ефективність такого методу, це робити недоцільно", - кажуть у міністерстві.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео