Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна вшановує світлу пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Україна вшановує світлу пам'ять загиблих у Бабиному Яру
189606 ПЕРЕГЛЯДІВ

120 тисяч людей – саме стільки, за підрахунками українських та світових істориків, загинуло під час трагедії у Бабиному Яру 75 років тому від рук нацистів. Левову частку вищезазначеної вражаючої кількості становили етнічні меншини, зокрема, євреї та роми, котрих під час страшного Голокосту Українська держава втратила біля 60% від власного корінного населення і ця подія є найтрагічнішою сторінкою в історії одразу двох народів – і українського, і єврейського.

Аби вшанувати світлу пам'ять безневинних жертв нацистів, в Україні буде створено Перший Меморіальний центр під назвою «Бабин Яр». Ініціювали створення вищезазначеної установи президент Української держави Петро Порошенко, а також громадські діячі та філантропи.

Як зазначив пан Порошенко, створення подібного Центру є знаковою та символічною подією для нашої країни, оскільки українці та євреї багато років живуть разом на одній землі, через що Голокост став спільною трагедією обох народів. Але зараз, попри неоголошену дворічну війну на українській території, розпочату Російською Федерацією, люди усіх національностей, які живуть в Україні, демонструють неймовірні патріотизм та єдність, будуючи принципово нову державу – сильнішу, могутнішу та незалежну.

За словами президента України, Голокост – трагедія як національного, так і планетарного масштабу. Тому, аби у світі існувало яскраве застереження про небезпеку ненависті до свого ближнього, у нашій країні й створюється Перший Меморіальний центр жертв Голокосту. Бо трагедія не має повторитися, а людина має поважатися незалежно від її національності.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео