Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заборона РФ діяльності кримськотатарського Меджлісу на території окупованої АР Крим

Заборона РФ діяльності кримськотатарського Меджлісу на території окупованої АР Крим
216677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Діяльність кримськотатарського Меджлісу в окупованому Криму – під суворою забороною Росії
Відтепер Меджліс кримськотатарського народу в окупованій АР Крим знаходиться під офіційною забороною, ухваленою Верховним судом Російської Федерації. Рішення ж вищезазначеної установи від 26-го квітня поточного року стосовно надання Меджлісу статусу «екстремістської організації» залишено без жодних змін.


Серед головних причин визнання діяльності кримськотатарського Меджлісу незаконною російський прокурор називає невизнання народом АР Крим анексії українського півострова та, як наслідок, його намагання повернути власну землю до її історичного лона – Української держави.
Крім того, прокурор РФ нагадав і про найрезонанснішу протестну акцію, організовану кримськими татарами у лютому 2014-го року перед так званим «народним референдумом», у ході якої майже 80 осіб постраждали, а двоє загинули. Також кримськотатарський Меджліс звинувачено у громадській блокаді Криму після його анексії Росією та «антипатріотичних» закликах не приймати участь у виборах членів окупаційної влади.
Загалом, саме Меджліс Автономної Республіки Крим є «винуватцем» загальної дестабілізації громадсько-політичної ситуації на території півострову після його насильницького захоплення. Непокірна Росії влада АР і досі намагається звільнитися від нав'язаного агресивним окупантом політичного режиму, через що учасники Меджлісу переслідуються проросійськими організаціями, а сама установа, як зазначив Верховний суд РФ, «є провокатором етнічного націоналізму, екстремізму та інспірує масові безлади і протестні настрої».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео