Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Генерала Гриняка, якому інкримінують злочини на Євромайдані, залишили на посаді

Генерала Гриняка, якому інкримінують злочини на Євромайдані, залишили на посаді
54416 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Клопотання прокурора усунути з посади генерала Гриняка за нібито його причетність до злочинів на Євромайдані було відхилено Печерським судом.
     Наразі, триває слідство стосовно причетності генерала Гриняка до злочинів вчинених 18-19 лютого 2014 року під час Євромайдану. У випадку, якщо вину генерала буде доведено, він може опинитись у в'язниці на 10 років. На думку органів прокуратури, Гриняк здійснював організацію штурму на Інститутській та проплачував спецпідрозділи «Беркуту» за побиття людей. За підрахунками прокурора Олександра Ковальчука, загалом беркутівцям було виплачено 30 млн гривень. Підтримати Гриняка прийшли свідки, які висвітлили роль генерала під час Євромайдану у абсолютно протилежному світлі. Активісти заявляють, що Гриняк надавав учасникам Євромайдану інформацію про час можливого штурму.
     В свою чергу, Гриняк стверджує, що в час Євромайдану був відсторонений Захарченком від справ за те, що являється уродженцем Західної України. Тодішнє керівництво країни вважало його зрадником.
     Печерський районний суд врахував свідчення усіх фігурантів справи, та виніс рішення залишити Гриняка на теперішній посаді до завершення розгляду справи.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео