Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Оперативні штаби готові до надзвичайних погодних умов

Оперативні штаби готові до надзвичайних погодних умов
217500 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Забезпечення безпеки людей — головне завдання оперативних штабів в умовах різкого ускладнення погодних умов в Україні! На цьому наголосив – Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко 6 січня під час наради в ДСНС.

     Він повідомив, що штормове попередження вже оголошено майже по всій території України: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Черкаській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

     «У таких умовах оперативні штаби мають працювати цілодобово. Головне — забезпечення безпеки громадян, громадського порядку, роботи транспорту, контроль за пожежною ситуацією, надання вчасної медичної допомоги. Всі служби повинні працювати в сервісному режимі, надаючи допомогу і попереджуючи загрози, які можуть виникнути при надзвичайних ситуаціях. Облдержадміністрації мають забезпечити максимальну координацію роботи всіх служб — ДСНС, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Нацполіції, Укравтодору та інших. Це персональна відповідальність керівників областей», — наголосив Геннадій Зубко.

     Віце-прем'єр-міністр доручив забезпечити у всіх регіонах розгортання пунктів обігріву для населення, оперативне розчищення автошляхів із залученням необхідної техніки, за необхідності — своєчасне обмеження руху автотранспорту та надання допомоги громадянам, які опинились в транспортних заторах. «Попрошу українців в ці дні не виїжджати на автомобілях на траси та шосе. Адже 190 осіб було витягнуто з снігових заметів за останній тиждень», — зазначив Геннадій Зубко. Він також доручив забезпечити максимально швидке відновлення електропостачання у знеструмлених населених пунктах.

 

     Повідомляє Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео