Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Італійський чотирьохзірковий спа-готель "Рігопіано" став могилою для десятка людей

Італійський чотирьохзірковий спа-готель "Рігопіано" став могилою для десятка людей
108922 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Причиною цьому став землетрус, який стався 18 січня неподалік від селища Фаріндола, що знаходиться в області Абруццо. Рятувальники приїхали одразу після виклику місцевих жителів. За їхніми даними, в готелі було 20 відпочиваючих і семеро працівників. За словами керівника гірничо-рятувальної команди Антоніо Крочетту, якийсь час люди, завалені снігом відправляли смс із проханням їх врятувати від холоду. З-під обвалу живими вибралося лише двоє людей, один із них перебуває у госпіталю з діагнозом переохолодження.

     Чоловік, якому дивом вдалося вціліти, розповів, що у момент сходження лавини вийшов до автівки за особистими речами на вулицю і це врятувало йому життя. Проте його дружина з дитиною залишилися у злополучному готелю.

     Антоніо Крочетту каже, готель вщент зруйнований. Кілька годин рятівники намагалися догукатися до людей, завалених снігом, однак дарма – жодного звуку звідтіля не було. Наразі знайдено тіла чотирьох загиблих. Копальні робот тримають безвідбійно.

     У центральних районах Італії спокою не було цілісіньку добу. Країною прокотилася хвиля землетрусів за школою не меншою 5 балів. Ситуацію ускладнили сильні морози та снігопади. Чимала кількість населених пунктів залишилася без світла. У Римі навіть зупинили метро.

     Президент Єврокомісії висловив співчуття італійцям і пообіцяв надати рятувальникам допомогу у цій надскладній ситуації. Додамо, що рятувальні операції продовжуються по всій країні цілодобово.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео